Olen juuri aloittanut tieto- ja viestintätekniikan ja sen hyödyntämisen kurssin. Ensimmäisillä tunneilla olen tutustunut meille annettuihin tehtäviin ja kurssin kokonaisuuteen.

Millaiset julkisuusasetukset voit valita blogiasetuksissaki?

Voit valita julkisen tai yksityisen blogin. Jos valitset julkisen blogin, kuka vain voi lukea kirjoituksiasi, mutta jos valitset yksityisen, kaikki eivät voi lukea kirjoituksiasi.

Salasanasuojattu tarkoittaa sitä, että kaikki lukijat voivat lukea blogiasi jollain tietyllä salasanalla.

Kuvien käyttö internetistä

Internetistä ei saa ottaa mitä tahansa kuvia. Kun otat netistä jotain kuvaa, sinun pitää varmistaa, että onko kuvalla tekijänoikeuksia. Internettiin et saa laittaa muista ihmisitä kuvaa ilman heidän lupaa. Jos haluat ottaa kuvan jostain henkilöstä ja hän on alaikäinen, sinun pitää kysyä häneltä, ja hänen vanhemmiltaan että saako kuvaa julkaista missään. Jos kuva on otettu julkisella paikalla ja siinä näkyy muita ihmisiä, sinun ei tarvitse kysyä kuvassa näkyviltä ihmisiltä heidän lupaa kuvan julkaisemiseen, sillä kuva on otettu julkisella paikalla. Jos haluat käyttää netistä otettua kuvaa laillisesti, voit käyttää sivustoa nimeltä pixbay.com

Tekstin käyttö

Aina kun kopioi netistä tekstiä, sinun pitää merkitä kopioidun tekstin perään lähteet, mistä olet tekstin ottanut. Toisaalta kannattaako tekstiä suoraan kopioida mihinkään, kun voit vain laittaa linkin, josta näkee koko tekstin.

 

Valtti, Maapallo, Valinta, Usa, Amerikka